Våren, djur, horoskop och annat

Horoskop. år 2015  är Getens/Får år enligt Kinesiska horoskopet.

Det kinesiska horoskopet skall mer betraktas som en sort guider till ett filosofiskt tänkande och har därefter lite andra grundtanke än västerländska. Det skiljer sig gentemot västervärldens traditonella horoskop, på så sätt att det är mer naturalistisk och antar former av ett allomfattande system av uppfattningar, som berör kroppen såväl som himlakroppar och kalendern, om har varit i bruk i över 5 000 år.

Får och get representerar styrka och mod, de självsäkra, övertalande och skyddar de svagare. Får har stora konstnärliga talanger, men den kreativa potentialen kommer aldrig far till fullo då de är få kräsna. Får är engagerade i någon form av social arbete och inom musik ellr hantverk. De jobbar efter sina egna permisar och gillar inte att bli styrda och har svårt för att ta kritik. De hanterar inte stress bra och för att nå resultat måste de få ta det i sitt eget tempo. Här krävs dock övervakning och att följa upp, annars slösas deras talang bort. 2015 kommer att innebära positiva förändringar för alla stjärntecken. Horoskopet lovar att 2015 vars symbol –  Geten, Får kommer att tillåta människor att underlätta i arbetet eller byta jobb och öka intäkterna under år 2015.                                                                     Getens/Får år i den kinesiska kalendern: 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015 En get är charmig och artistisks. De oroa sig ofta i onödan och klagar gärna över småsaker. Getter passar att stå på scen och att jobba med skapande yrken, som designer eller målare.

lam10-(1-av-1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är jag som är den stolta modellen 🙂 Så liten och har redan stolthet och modell känsla i sig. Jätte fina djur, en riktig snygging!

fåris-(1-av-1)

 

 

 

Personer födda i Getens/Får  år enligt  kinesisks horoskop är- eleganta, charmiga, förälskade i livet självt. Men den som är utsatt för någon Gets pessimism, är alltid oroliga och kan irritera andra. Geten befinner sig  alltid   i valtillstånd. Getens krav och missnöje ska kunna störa  de mest lugna personer. Men Geten är mycket intelligenta, Geten låter sig inte att vara  elak.

lam05-(1-av-1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sköna sötisen. Lamm i vårtecken.

Får är sällan ledare, de följer flocken och tar inga egna initiativ. De passar inte i affärs värden och ska helt enkelt undvika den. Istället får de förlita sig på tur, de har t.ex förmånen att ofta få ärva. Fåren är odisciplinerad då det gäller sin egen ekonomi och om den kunde skulle den spendera alldeles för mycket pengr. Den är fåfäng och gillar inte fila saker och skulle vilja leva sitt liv i lyx. En styrka att fåren  är extrem tålmodiga, de får sin vilja fram utan att använda våld. Fåren är oerhört romantisk och kärleksfull, lite av en drömmare och blundar för verkligheten.

Jag vill fortsätta att berätta om Norra berget  i Sundsvall olika projekt. Eftersom jag känner mycket väl den platsen och hade jobbat där för ett tag sedan åt ett bemannings/ data företag med konsultarbete, utbildningsplanering, rådgivning. Som sagt det var kanske för 15 år tillbaka. Då  fanns det inte så mycket aktiviteter som det finns på Norra berget nu. Men jag hade världens bästa och roligaste jobb då, som lärare åt öst Europa data akademiker som hade bott på Norra berget då, runt 17 personer. På Norra Berget kan man se friluftsmuseet, en del av historia, promenera  bland samlade in föremål och gamla byggnader och se olika evenemang, som teater och annat.

steget01-(1-av-1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den långa vägen upp för trappan till Norra berget.

okno01-(1-av-1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tre07-(1-av-1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tre01-(1-av-1)

Hästsko lycka. Finns lycka i verkligheten? 🙂

irihus-(1-av-1)

iridörr-(1-av-1)

mittuniversitet-(1-av-1)

 I utsikt från Norra Berget,”mitt” kära universitet.

hjul-(1-av-1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jordbruksredskap

tre06-(1-av-1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Redskap används för bestraffning av människor, senast på 1700-talet.

stolpe-(1-av-1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spöpåle, där den dömde fick sitta för straff och brott.

hus01-(1-av-1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Timmerkojan.

timstug-(1-av-1)

 

 

 

 

 

 

 

Skogarbetarkojor under 1800-talet och i början 1900-talet.

hus03-(1-av-1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Timmerkojan, fungerade som skogsarbetarna bostad  under arbetssäsongen.

tim-(1-av-1)

Timmerkälke

get10-(1-av-1)

Nya innevånare har kommit nu till Norra berget.

får03rätt-(1-av-1)

 

 

 

 

 

top-(1-av-1)

 

Tuppen gal. Hedemorahöns.

tre02-(1-av-1)

Getter

tre03-(1-av-1)tre04 (1 av 1)

Fäbodbruk. Skogsarbeternas timmerkoja.

grib01-(1-av-1)

solnze (1 av 1)

 The cheerful  yellow spring flowers everywhere.

anslag-(1-av-1)

Stormen blåste omkull anslagstavla.  Stormskador.

blom02-(1-av-1)

Den första gullviva

tre05-(1-av-1)

Vilka sötisar!

okno200

pvandrik10

Vandrahem (сегодня)

vandra-(1-av-1)

steget-(1-av-1)

våren02-(1-av-1)

domkan-(1-av-1)

http://irinasartphoto.se

© All rights reserved by: Irina Schödin 2015

Om Irina S.

Hej alla! Välkommen till min blogg! Jag har stora intresse för konst, mode, historia och fotografering. Här i min blogg kommer jag att lägga upp olika bilder och tar upp olika frågor . Kika gärna och och kanske lämnar en kommentar. Kika gärna på min hemsida: http://irinasartphoto.se ©All rights reserved by: Irina Schödin 2015
Det här inlägget postades i Horoskop 2015, Norra Berg, Photography, Sundsvall, Sweden och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.