Vårfärger

Jag ser att på många bloggar, många som fotograferar blåsippor. Själv kan jag inte gå ut nu och fotografera blåsippor, men jag har några bilderna från förra året. Nyligen hade jag också läst en artikel i Sundsvalls tidning ”Viss vårfärgring får inte plockas”. Där står information om olika vårblommor t.ex att Gullviva får plockas, men inte med rötterna och inte för försäljning. Blåsippor, gyllengula gullvivor och vitlöksdoftande ramlök – Beundra gärna, men se till att hålla fingrarna borta. De är, liksom en rad olika växter, fridlysta-antingen i hela landet eller i vissa län. – Blåsippan är förbjuden att gräva upp i hela Sverige och i vissa län får man inte heller plocka den. Liljekonvalj går bra att plocka men absolut inte gräva upp. Gullvivan är helt fredad i Skåne, Hallands och Örebro län, och får inte plockas alls där. Den blåvioletta backsippan ska man också låta stå. Den fridlyst i hemlandet och man får inte röra den alls. att plocka fram spaden och plocka hem planta skulle betraktas som är lagbrott. Tussilago och vitsippor kan man ta hem med sig i hela Sverige. Enligt hemsidan för Länstyrelsen Västernorrland gäller följande för Medelpad:” Blåsippa, gullviva får man plocka lite av till sig själv men det är förbjudet att ta dem med rötter eller att plocka för försäljning”. Skriver Anna Karolina Eriksson/TT.

bl02

Bild-002_699 Blommor från trägården. Scilla siberica.

blommor-(1-av-1)krokus med lite hagel

Hemma hos mig börjar blomma november kaktus. Ibland kan man inte förutse vad som händer i naturen. Så det verka som november kaktus kan blomma också på våren. kaktus-(1-av-1)

Novemberkaktus

blom-(1-av-1)

De vackra blommor fick jag under veckan av mina vänner Larisa och Valentina. Hortensia.

rosor-(1-av-1)

De vackra blommor fick jag till helgen  av min man.

ros-(1-av-1)

tulipIri

andra blommor som jag fick under vecka.

tulip04)

Tulip. Abstrakt kärlek.

ros02-(1-av-1)

Anses som kärleks blomma 🙂

sippa-(1-av-1)

Blåsippor i trollskogen. Naturlig fotografering utan hokus -pokus.

skog

Jordnära….

Om Irina S.

Hej alla! Välkommen till min blogg! Jag har stora intresse för konst, mode, historia och fotografering. Här i min blogg kommer jag att lägga upp olika bilder och tar upp olika frågor . Kika gärna och och kanske lämnar en kommentar. Kika gärna på min hemsida: http://irinasartphoto.se ©All rights reserved by: Irina Schödin 2015
Det här inlägget postades i blommor, Photography. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vårfärger

  1. Så fina blombilder! Härliga bilder!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.